Acasă   Programe de finanțare   Taxe și contribuții   Legislație   Media   Informații publice   Servicii online   Contact  
2019
Nr.
crt.
Data/Perioada
Locația
Tema seminarului / conferinței / dezbaterii
1.
23 octombrie 2019
Sediul Ministerului Mediului, București
În data de 23 octombrie 2019, reprezentanți ai Administrației Fondului pentru Mediu au participat la o întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (AM-POR) și ai celor 7 Agenţii pentru Dezvoltare Regională (ADR Nord-Est, ADR Sud-Est, ADR Sud Muntenia, ADR SV Oltenia, ADR Vest, ADR Nord-Vest, ADR Centru), organizată la sediul Ministerului Mediului, care a avut drept scop clarificarea unor aspecte menite să optimizeze mecanismul de derulare a Programului Regio POR – Sisteme Fotovoltaice, astfel încât, la reluarea acestuia, procedurile să fie îmbunătățite.
Administrația Fondului pentru Mediu este beneficiar al proiectului ”POR/2019/3/3.1/A/SISTEME FOTOVOLTAICE/1/7Regiuni.
Proiectul va fi implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate prin Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 ”Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de Investiții 3.1 Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor”, Operațiunea A – Clădiri Rezidențiale.
2.
03 octombrie 2019
Sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia
În data de 03 octombrie 2019, reprezentanți ai Administrației Fondului pentru Mediu au participat la seminarul de instruire destinat beneficiarilor de fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.
Administrația Fondului pentru Mediu este beneficiar al proiectului ”POR/2019/3/3.1/A/SISTEME FOTOVOLTAICE/1/Regiunea Sud Muntenia – cod SMIS 130939”.
Proiectul va fi implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate prin Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 ”Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de Investiții 3.1 Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor”, Operațiunea A – Clădiri Rezidențiale.
3.
26 august 2019
București, sediul Ministerului Mediului
În cadrul conferinței de presă susținută astăzi, 26 august 2019, de viceprim-ministrul și ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu, a fost semnat contractul de finanțare aferent Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, de către viceprim-ministrul și ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, Vasile-Daniel Suciu și președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, contract de finanțare în valoare 536 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operațional Regional (POR).
4.
22 iulie 2019
Brașov
Doamna Viceprim-ministru și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu împreună cu președintele AFM, Cornel Brezuică efectuează o vizită de lucru în județul Brașov.
Programul include participarea la inaugurarea investiției ”Sistem de canalizare și stație de epurare” din comuna Viștea, vizitarea Sanctuarului de urși ”Libearty”, din Zărnești și evenimentul de semnare a 5 contracte de finanțare pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme din localitățile Făgăraș, Râșnov, Săcele, Victoria și Zărnești.
5.
5 iulie 2019
Franța
Președintele AFM, Cornel Brezuică a participat vineri, 5 iulie 2019, la inaugurarea stației GNC, DraguiGaz, o filială comună a PIZZORNO Environnement și a grupului Beltrame, în Dracénie Provence Verdon Agglomération, Franța.
6.
26 iunie 2019
J.W. Grand Hotel Marriott, Bucureşti
Paul Şerbănescu, Şef Birou Strategii Programe din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu a participat astăzi, 26 iunie 2019 la evenimentul Sustainable Mobility Forum care a avut loc la J.W. Grand Hotel Marriott Bucureşti.
Conferinta reuneşte specialişti români şi străini din industriile auto, energetică, tehnologie, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale, cu scopul comun de a comunica puncte de vedere, experienţe si perspective asupra măsurilor şi acţiunilor întreprinse în direcţia creării şi integrării unui ecosistem sustenabil.
În cadrul acestei ediţii, au fost prezentate, în premiera la nivel naţional, proiecte ale celor mai importante joint ventures şi start-up-uri mondiale din domeniul mobilităţii urbane sustenabile.
Partener instituţional al evenimentului: Guvernul României - Departamentul pentru Dezvoltare Sustenabilă.
7.
30 mai 2019
Constanța
Eveniment organizat de Greenpeace pentru prosumatori, având în vedere barierele pe care le întâlnesc și soluțiile pentru a fi depășite.
8.
23 mai 2019
Rematholding din Ariceștii Rahtivani, județul Prahova
Lansarea programului Rabla electrocasnice.
9.
14 mai 2019
Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” - București
LIFE Infoday - Programul LIFE al Comisiei Europene.
10.
02-03 mai 2019
Bistrița-Năsăud
Reuniunea informală a atașaților de mediu.
11.
19 aprilie 2019
Centrul Expozițional ROMEXPO - București
Salonul de Motociclete, Accesorii și Echipamente la București (SMAEB) 2019.
12.
10 aprilie 2019
Centrul Tehnic Titu al grupul Dacia-Renault
Lansarea edițiilor din 2019 ale programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.
13.
28-30 martie 2019
Turcia, Istanbul
Vicepreședintele AFM, Dorin Corcheș participă în perioada 28-30 martie 2019, la Târgul Internațional pentru Tehnologii de Mediu - IFAT Eurasia.
IFAT Eurasia oferă soluții pentru industria de prelucrare a apei, a deșeurilor, a aerului și a solului.
14.
18 martie 2019
Centrul Multifuncțional Craiova, Str.Târgului 26
Forumul Industriei Auto Europene 2019
15.
04-08 martie 2019
Nairobi, Kenya
Reuniunea Comitetului Deschis al Reprezentanților Permanenți la United Nations Environment Programme - UNEP OECPR4
16.
22 februarie 2019
București
Lansarea Raportului de sustenabilitate Coca-Cola HBC
17.
19 februarie 2019
București
Cadrul legislativ pentru formarea prosumatorilor, despre eficiența soluțiilor de stocare a energiei și despre soluțiile pentru orașele inteligente din România în vederea dezvoltării susținute a acestora
18.
14 februarie 2019
Oradea, Bihor
Reuniunea Grupului de Experți privind aspectele orizontale și trans-sectoriale derivate din implementarea Acordului de la Paris - EGC
19.
07-08 februarie 2019
Oradea, Bihor
Reuniunea Grupului de Experți privind Implementarea (EGI)
20.
10 ianuarie 2019
Ministerul Mediului, București
Întâlnire de lucru Programul Rabla pentru Electrocasnice.


Hartă site Evenimente Politica de Cookie și de Confidențialitate
Site proiectat și administrat de către compartimentul IT al AFM © Toate drepturile rezervate 2018